Marinované papriky

20 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme semena, dužinu a grilujeme slupkou nahoru v předehřáté troubě při režimu grilování. Grilujeme, dokud papriky nezčernají a nezačnou se na nich tvořit puchýřky. Přendáme je do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a vložíme do mísy.
  • 2
    Přidáme tymián, česnek nakrájený na plátky, petrželku, bobkový list, šalotku na kolečka a promícháme.
  • 3
    Rozmícháme mletou papriku, olej, červený ocet, sůl a pepř. Do směsi přidáme papriky, promícháme, přiklopíme a dáme do lednice minimálně na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
  • 4
    30 minut před podáváním vyndáme z lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.