Marinované papriky
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOcet vinný červený
- 3kusyPaprika červená
- 3kusyTymián čerstvý
- 2lžičkyPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriky nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme semena, dužinu a grilujeme slupkou nahoru v předehřáté troubě při režimu grilování. Grilujeme, dokud papriky nezčernají a nezačnou se na nich tvořit puchýřky. Přendáme je do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a vložíme do mísy.
- 2Přidáme tymián, česnek nakrájený na plátky, petrželku, bobkový list, šalotku na kolečka a promícháme.
- 3Rozmícháme mletou papriku, olej, červený ocet, sůl a pepř. Do směsi přidáme papriky, promícháme, přiklopíme a dáme do lednice minimálně na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
- 430 minut před podáváním vyndáme z lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.