Marinované pečené telecí kotlety
30 min.
Ingredience
- 4kusyTelecí kotlety
- 4lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1lžičkaSůl
- 8kusůRajčata
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1132 kcal
Bílkoviny
163 g
Tuky
44 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek rozdrtíme, vybereme menší tvrdá rajčata a zlehka do nich nařízneme ostrým nožek kříž.
- 2V míse rozmícháme olej s vínem, solí, pepřem, česnekem a promnutým rozmarýnem. Marinádou potřeme kotlety po obou stranách a na 3 hodiny kotlety do marinády ponoříme. Pod fólií necháme marinovat v chladničce. Během marinování maso občas obrátíme.
- 3Pekáč vytřeme máslem, vložíme do něj marinované kotlety, obložíme rajčaty, která zakapeme marinádou (zbude-li nám, přelijeme jí kotlety). Maso pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.