Marinované roštěnky
32 min.
Ingredience
- marináda
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 2lžíceKečup
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 4mililitryOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
549 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích několikrát nařízneme. Roštěnky vložíme do připravené marinády tak, aby se celé marinádou obalily. Necháme několik hodin v chladničce, nejlépe do druhého dne.
- 2Roštěnky vyjmeme, osušíme utěrkou a na pánvi na oleji smažíme po každé straně asi 5 minut. Před podáváním maso osolíme.
- 3Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.
- 4Příprava marinády: Promícháme olej s vinným octem, kečupem, worcesterem, hořčicí, nastrouhanou cibulí, utřeným česnekem, pepřem, majoránkou a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.