Marinované smažené kuře
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceOcet vinný
- 0,3lžičkaSůl
- 1lžíceVoda pitná
- 80gramůStrouhanka
- 1lžíceOlej stolní
- 1lžíceKřen
- 1200gramůKuře
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5špetekPepř černý celý
- 150gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1140 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
88 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuře vykostíme, nakrájíme, osolíme, opepříme, vložíme do skleněné nádoby a zalijeme octem. Necháme odležet 3 hodiny a občas obrátíme.
- 2Pak maso vyndáme a osušíme. Rozšleháme vejce s olejem, osolíme, opepříme a kousky masa v něm ponoříme.
- 3Potom obalíme v mouce, opět namočíme ve vejcích, obalíme ve strouhance a dáme opéct do rozpáleného tuku.
- 4Pečeme dozlatova a hotové kousky posypeme strouhaným křenem nebo petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.