Marinované steaky z tuňáka

31 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
723 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si marinádu smícháním octa s olejem, solí, pepřem, posekaným tymiánem, bobkovým listem a třemi lžícemi olivového oleje.
  • 2
    Z připravených steaků tuňáka stáhneme kůži, nakrájíme na dvoucentimetrové kostky a vložíme do marinády, v které pokrájeného tuňáka řádně promícháme. Maso pod fólií necháme v lednici den marinovat. Poté maso z marinády vyjmeme (marinádu odložíme) a obalíme v mouce.
  • 3
    V hlubší pánvi na dvou lžících oleje smažíme drobně posekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezezlátne. Poté přidáme obaleného tuňáka a orestujeme ze všech stran. Osmažené maso podlijeme odloženou marinádou, přimícháme na plátky nakrájené olivy plněné papričkou a směs dvě minuty provaříme.
  • 4
    Na míse tuňáka ozdobeného snítkami tymiánu ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.