Marinované steaky z tuňáka
31 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5lžicOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný červený
- 4kusyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůOlivy zelené
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 900gramůTuňák obecný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
723 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu smícháním octa s olejem, solí, pepřem, posekaným tymiánem, bobkovým listem a třemi lžícemi olivového oleje.
- 2Z připravených steaků tuňáka stáhneme kůži, nakrájíme na dvoucentimetrové kostky a vložíme do marinády, v které pokrájeného tuňáka řádně promícháme. Maso pod fólií necháme v lednici den marinovat. Poté maso z marinády vyjmeme (marinádu odložíme) a obalíme v mouce.
- 3V hlubší pánvi na dvou lžících oleje smažíme drobně posekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezezlátne. Poté přidáme obaleného tuňáka a orestujeme ze všech stran. Osmažené maso podlijeme odloženou marinádou, přimícháme na plátky nakrájené olivy plněné papričkou a směs dvě minuty provaříme.
- 4Na míse tuňáka ozdobeného snítkami tymiánu ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.