Marinované telecí plátky

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
558 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí.
  • 2
    Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa namočíme do piva, posypeme nakrájenou cibulí, dáme do mísy a necháme je chladu alespoň 30 minut uležet.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme sádlo, uleželé plátky masa na něm prudce z obou stran opečeme, pak zaprášíme moukou, přidáme koření a prolisovaný česnek, přilijeme pivo, promícháme a přikryté poklicí krátce dusíme.
  • 4
    Měkké maso na talířích přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.