Marinované telecí plátky
35 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 1kusCibule
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKari koření
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
558 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí.
- 2Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa namočíme do piva, posypeme nakrájenou cibulí, dáme do mísy a necháme je chladu alespoň 30 minut uležet.
- 3V pánvi rozehřejeme sádlo, uleželé plátky masa na něm prudce z obou stran opečeme, pak zaprášíme moukou, přidáme koření a prolisovaný česnek, přilijeme pivo, promícháme a přikryté poklicí krátce dusíme.
- 4Měkké maso na talířích přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.