Marinované václavky
40 min.

Ingredience
- 500gramůVáclavky
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSkořice celá
- 2kusyBobkový list
- 5kusůHřebíček
- 1000mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Očištěné václavky omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na poloviny. Vložíme je do hrnce s vodou, octem, solí a kořením. Za občasného zamíchání vaříme asi 30 minut. Vzniklou pěnu odstraníme.
- 2Když houby spadnou ke dnu hrnce, vyjmeme bobkový list, hřebíčky a skořici.
- 3Potom houby přecedíme a necháme vychladnout v chladničce.
- 4Marinované václavky podáváme jako přílohu k masům nebo je použijeme při přípravě houbových salátů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.