Marinované václavky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
31 kcal
Sacharidy
9 g
Vláknina
6 g
Cukr
232 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné václavky omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na poloviny. Vložíme je do hrnce s vodou, octem, solí a kořením. Za občasného zamíchání vaříme asi 30 minut. Vzniklou pěnu odstraníme.
  • 2
    Když houby spadnou ke dnu hrnce, vyjmeme bobkový list, hřebíčky a skořici.
  • 3
    Potom houby přecedíme a necháme vychladnout v chladničce.
  • 4
    Marinované václavky podáváme jako přílohu k masům nebo je použijeme při přípravě houbových salátů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.