Marinované vepřové kotlety se smaženými cuketami

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
421 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a lisovaným česnek, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.
  • 2
    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.
  • 3
    Cukety omyjeme, nakrájíme na plátky a v pánvi s 2 lžícemi rozehřátého oleje je 5 minut smažíme, pak je opepříme a osolíme.
  • 4
    Kotlety vyjmeme z marinády a osušíme. V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu a pod pokličkou 10 minut dusíme na mírném ohni.
  • 5
    Smažené cukety rozdělíme na servírovací talíře, položíme na ně kotlety a zalijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.