Marinované žampiony
35 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 125mililitrůVíno bílé
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou šalotku a česnek nasekáme a necháme chvíli zesklovatět v horkém oleji. Podlijeme vínem a citronovou šťávou, po vzkypění snížíme příkon tepla. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
- 2Žampiony očistíme a vložíme do připraveného základu, po 10 - 15 minutách odstavíme z plotny, necháme vychladnout.
- 3Podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.