Marinovaný halibut

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Škrabkou oloupeme kůru z jednoho citronu a vymačkáme šťávu. Druhý citron nakrájíme na tenké plátky. Prolisujeme česnek a smícháme jej s citronovou šťávou a kůrou, petrželkou a 3 lžícemi oleje. Směsí potřeme rybí maso a rozložíme je do zapékací mísy. Rozpustíme máslo a zprudka na něm osmažíme šalotku. Přidáme zbývající olej a kapary.
  • 2
    Rybí kotlety obložíme plátky citronu, přelijeme je cibulovou směsí. Zakryté necháme marinovat v chladničce 2 hodiny. Troubu předehřejeme na 200 °C a rybu pečeme 20-25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.