Marinovaný halibut
45 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 800gramůHalibut atlantický
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůPetržel - nať
- 60mililitrůOlej olivový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŠalotka
- 40gramůKapary
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Škrabkou oloupeme kůru z jednoho citronu a vymačkáme šťávu. Druhý citron nakrájíme na tenké plátky. Prolisujeme česnek a smícháme jej s citronovou šťávou a kůrou, petrželkou a 3 lžícemi oleje. Směsí potřeme rybí maso a rozložíme je do zapékací mísy. Rozpustíme máslo a zprudka na něm osmažíme šalotku. Přidáme zbývající olej a kapary.
- 2Rybí kotlety obložíme plátky citronu, přelijeme je cibulovou směsí. Zakryté necháme marinovat v chladničce 2 hodiny. Troubu předehřejeme na 200 °C a rybu pečeme 20-25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.