Marinovaný kapr grilovaný se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 700gramůKapr obecný
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžícePetržel - nať
- 8kusůŠalotka
- 8kusůRajčata Cherry
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 100gramůCibule
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 350mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1536 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
123 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, zakapeme olejem, citronovou šťávou a s rozmarýnem necháme pod fólií v chladničce alespoň hodinu marinovat. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Celé šalotky, rajčátka a očištěné a rozpůlené žampiony střídavě napichujeme na jehly. Zeleninové špízy spolu s porcemi kapra vložíme pod rozpálený gril a po obou stranách grilujeme.
- 3Porce kapra se zeleninou servírujeme přelité máslem a posypané petrželovou natí a kolečky cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.