Marinovaný kapr se zeleninou
60 min.
Ingredience
- marináda
- 0,5lžíceSůl
- 1,5lžičkyPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1decilitrPivo tmavé 13% 4,4% obj.
- 7kusůČesnek
- smetanová omáčka
- 5decilitrůVývar zeleninový
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceHořčice čínská
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- zelenina
- 2kusyPaprika červená
- 30gramůZázvor celý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOmáčka sojová světlá
- 200gramůChřest zelený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
27 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté plátky kapra s kůží osolíme, opepříme, poskládáme na sebe, proložíme lístky petrželky a plátky pokrájeného česneku, dáme do mísy, polijeme pivem a necháme marinovat 15 minut.
- 2Očištíme a omyjeme zeleninu: zelený chřest, červenou papriku a zázvor. U chřestu odřežeme tvrdé konce, papriku se zázvorem pokrájíme na tenké proužky. Zeleninu dáme do mísy a pokapeme sójovou omáčkou a rozpuštěným máslem.
- 3Do bambusových košíčků položíme plátky kapra kůží naspod a na každý plátek rozdělíme směs zeleniny.
- 4Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut.
- 5Když z woku košíčky vyjmeme, přimícháme do vývaru hořčici a rozmíchanou Maizenu ve smetaně. Omáčku ochutíme solí a pepřem.
- 6Dušeného kapra se zeleninou podáváme se smetanovou omáčkou.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.