Marinovaný okoun se zeleninou a ananasem
70 min.
Ingredience
- marináda
- 0,5decilitrVíno portské
- 0,5decilitrOcet jablečný
- 3lžíceŠťáva zázvorová
- 3lžíceOlej sezamový
- 500gramůOkoun - filety
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBaby ananas
- 8kusůBambusové listy
- 2,5decilitryVývar zeleninový
- 250gramůOkurka salátová
- 250gramůLotosový kořen
- 0,5decilitrOcet jablečný
- 3lžičkyCukr krupice
- 250gramůMrkev kořen
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Plátky okouna omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme.
- 2Mrkev, okurku a oddenek lotosového kořenu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 3V hrnci si přivedeme k varu zeleninový vývar, přidáme do něj cukr, jablečný ocet a pokrájenou zeleninu. Po 5 minutách vaření zeleninu vyjmeme sítkem a necháme odkapat. Čerstvý ananas oloupeme, vykrojíme tvrdý střed a nakrájíme 2 cm plátky.
- 4Připravíme si marinádu: v míse si rozmícháme olej s portským vínem, octem a zázvorovou šťávou. Plátky okouna vložíme do marinády a marinujeme přibližně na 8 - 10 minut.
- 5Bambusové košíčky vyložíme omytými bambusovými listy, okraje necháme přečnívat. Na listy položíme plátky zeleniny, na ně dáme plátky okouna a na rybu dáme 1 plátek ananasu. Listy přeložíme přes ananas a rybu.
- 6Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 10 minut.
- 7Plátky okouna dáme na talíře i s dušenou zeleninou a ke každému plátku přidáme pokrájené kousky čerstvého ananasu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.