Marinovaný tuňák grilovaný
16 min.
Ingredience
- 800gramůTuňák obecný
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůCibule
- 4kusyBobkový list
- 1gramTymián sušený
- 20gramůPetržel - nať
- 25mililitrůVíno bílé
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůStrouhanka
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filety z tuňáka osolíme, opepříme, pokapeme bílým vínem, citronovou šťávou, poklademe kolečky cibule, bobkovými listy, tymiánem, posekanou petželkou a necháme hodinu marinovat.
- 2Odstraníme cibuli i bobkové listy, filety vložíme pod gril a grilujeme z obou stran. Minutu před koncem grilování filety posypeme strouhankou, pokapeme olejem a dogrilujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.