Marmitako

70 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme cibuli na kostičky a smažíme 3 minuty. Posypeme mletou paprikou, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a smažíme do změknutí. Přidáme nasekaný česnek, bobkový list, rajčata z konzervy a vaříme 10 minut. Poté přimícháme kapary a víno. Odstavíme.
  • 2
    Na dno zapékací nádoby o rozměru 20x26 cm dáme plátky brambor, na ně rozetřeme rajčatovou směs a zalijeme vývarem. Troubu rozehřejeme na 180° C a pečeme 40 minut, dokud nebudou brambory téměř pečené.
  • 3
    Plátky tuňáka osolíme a položíme je na brambory, tenké plátky pečeme 5-8 minut, silnější 10-15 minut.
  • 4
    Podáváme posypané petrželí, zakapané citrónovou šťávou a ozdobené nasekanou chilli papričkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.