Marmitako
70 min.
Ingredience
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusPaprika červená
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2kusyBobkový list
- 80mililitrůVíno bílé
- 30gramůKapary sterilované
- 650gramůBrambory
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 600gramůTuňák obecný
- 1kusCibule
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme cibuli na kostičky a smažíme 3 minuty. Posypeme mletou paprikou, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a smažíme do změknutí. Přidáme nasekaný česnek, bobkový list, rajčata z konzervy a vaříme 10 minut. Poté přimícháme kapary a víno. Odstavíme.
- 2Na dno zapékací nádoby o rozměru 20x26 cm dáme plátky brambor, na ně rozetřeme rajčatovou směs a zalijeme vývarem. Troubu rozehřejeme na 180° C a pečeme 40 minut, dokud nebudou brambory téměř pečené.
- 3Plátky tuňáka osolíme a položíme je na brambory, tenké plátky pečeme 5-8 minut, silnější 10-15 minut.
- 4Podáváme posypané petrželí, zakapané citrónovou šťávou a ozdobené nasekanou chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.