Marocká křidélka

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
44 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křidélka očistíme, omyjeme a osolíme. V pánvi rozpálíme olej, na něm po obou stranách restujeme připravená křidélka. Poté je odložíme stranou do dalšího použití.
  • 2
    Do pánve přidáme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na malé kostičky rozkrájený zázvor, suroviny restujeme 2 minuty, zalijeme 2 dl vody, vložíme křidélka, přiklopíme poklicí a vaříme 20 - 25 minut. Přilijeme ocet, meruňkový džus, vypeckované nakrájené sušené švestky, na malé kousky pokrájené sušené meruňky. Vsypeme skořici, přimícháme med, mletou kurkumu a v dušení na mírném ohni pod poklici pokračujeme dalších 25 minut. Ke konci dušení podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, zamícháme a stáhneme z ohně.
  • 3
    Hotové jídlo rozporcujeme na talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou nati a jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.