Marocká křidélka
55 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí křídla
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor celý
- 2decilitryVoda pitná
- 20gramůSkořice mletá
- 2lžíceOcet Sherry
- 100gramůŠvestky sušené
- 100gramůMeruňky kompot
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžíceMed včelí
- 1kusCitrony
- 30gramůPetržel - nať
- 4decilitryDžus meruňkový
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
44 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Křidélka očistíme, omyjeme a osolíme. V pánvi rozpálíme olej, na něm po obou stranách restujeme připravená křidélka. Poté je odložíme stranou do dalšího použití.
- 2Do pánve přidáme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na malé kostičky rozkrájený zázvor, suroviny restujeme 2 minuty, zalijeme 2 dl vody, vložíme křidélka, přiklopíme poklicí a vaříme 20 - 25 minut. Přilijeme ocet, meruňkový džus, vypeckované nakrájené sušené švestky, na malé kousky pokrájené sušené meruňky. Vsypeme skořici, přimícháme med, mletou kurkumu a v dušení na mírném ohni pod poklici pokračujeme dalších 25 minut. Ke konci dušení podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, zamícháme a stáhneme z ohně.
- 3Hotové jídlo rozporcujeme na talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou nati a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.