Marocká kuřátka
40 min.
Ingredience
- 800gramůKuřátko jarní
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaLimetková kůra
- 4lžíceLimetková šťáva
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaKmín římský
- 1špetkaŠafrán
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1003 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
71 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme olivový olej, limetkovou kůru a šťávu, nasekanou cibuli, nasekaný koriandr, rozetřený česnek, kari, papriku, kmín a šafrán. Marinádu osolíme a opepříme cayenským pepřem.
- 2Očištěná, rozpůlená kuřátka v marinádě několikrát obrátíme a necháme v chladničce asi 3 hodiny. Během marinování kuřata ještě obracíme.
- 3V troubě rozehřejme gril a připravená kuřátka grilujeme z každé strany za občasného potření marinádou 15-20 minut.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.