Marocké kuře s kuskusem
65 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceCitronová kůra
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůKuskus
- 300mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOříšky piniové
- 2lžíceHrozinky
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
82 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
943 mg
Postup přípravy
- 1Do mixéru nalijeme olej, citronovou šťávu, přisypeme petržel, lžičku koriandru, citronovou kůru a dochutíme solí s pepřem. Lehce promixujeme a dáme stranou.
- 2Maso nařízneme na dvou až třech místech a zalijeme pořádně marinádou. Dáme do ledničky a necháme aspoň dvě hodiny marinovat.
- 3Kuskus zalijeme vodou a necháme odstát, dokud nenasákne vodu. Poté vaříme ve vodě 30 minut, dokud nezměkne. Nakonec k němu přidáme oříšky, hrozinky a máslo.
- 4Gril připravíme na střední teplotu, rošt potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Maso grilujeme 5 minut z každé strany, v průběhu potíráme zbylou marinádou. Maso musí být měkké, avšak uvnitř šťavnaté.
- 5Teplý kuskus dáme na talíř, přidáme kuřecí maso a ozdobíme sekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.