Marocké kuře s kuskusem

65 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
82 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
943 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru nalijeme olej, citronovou šťávu, přisypeme petržel, lžičku koriandru, citronovou kůru a dochutíme solí s pepřem. Lehce promixujeme a dáme stranou.
  • 2
    Maso nařízneme na dvou až třech místech a zalijeme pořádně marinádou. Dáme do ledničky a necháme aspoň dvě hodiny marinovat.
  • 3
    Kuskus zalijeme vodou a necháme odstát, dokud nenasákne vodu. Poté vaříme ve vodě 30 minut, dokud nezměkne. Nakonec k němu přidáme oříšky, hrozinky a máslo.
  • 4
    Gril připravíme na střední teplotu, rošt potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Maso grilujeme 5 minut z každé strany, v průběhu potíráme zbylou marinádou. Maso musí být měkké, avšak uvnitř šťavnaté.
  • 5
    Teplý kuskus dáme na talíř, přidáme kuřecí maso a ozdobíme sekaným koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.