Marocké kuře s lilkovým salátem
31 min.
Ingredience
- 1200gramůKuřecí stehna
- Na marinádu
- 40mililitrůMelasa
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůOlej olivový
- 40gramůTymián čerstvý
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- Na salát
- 100gramůLilek
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2plátkyChléb toastový
- 250gramůRajčata Cherry
- 200gramůOkurka salátová
- 70gramůOlivy černé
- 40gramůTymián čerstvý
- 40gramůPetržel kudrnka
- 30gramůKoriandr čerstvý
- Na zálivku
- 30mililitrůOlej olivový
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
37 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do kuřecích stehen uděláme četné hluboké zářezy, vetřeme do nich bohatě marinádu, připravenou z níže uvedených surovin. Maso vložíme do mísy, polijeme marinádou a necháme hodinu uležet. Zatím připravíme 1 cm silné plátky lilku na salát, potřeme je lejem a 3 minuty grilujeme spolu s plátky toastového chleba.
- 2Marinované kuře grilujeme 15 minut, průběžně otáčíme, aby se maso propeklo ze všech stran. Zbylou marinádu vlijeme na pánev a 5 minut povaříme. Do mísy nalámeme opečený chléb, přidáme nakrájená rajčata, okurku, olivy, bylinky a nakonec lilek. Z oleje, citronové šťávy, soli a pepře vyšleháme zálivku, kterou pooužijeme na salát až těsně před podáváním.
- 3Uvařenou marinádou potíráme maso v posledních minutách grilování, aby se vytvořila křupavá kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.