Marocký bezmasý kuskus
20 min.
Ingredience
- 200gramůKuskus
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 40mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceZázvor mletý
- 2lžíceHarissa pasta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůCizrna
- 1kusLilek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve velké míse smícháme kuskus s vývarem a necháme cca 10 minut stát, dokud se tekutina nevsákne.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem a zázvorem.
- 3Jakmile je zelenina měkká, přidáme harissu, na tenké plátky nakrájený lilek, osolíme, opepříme a celou směs zasypeme opláchnutou cizrnou. Vaříme cca 5 minut.
- 4Nakonec směs z pánve smícháme s kuskusem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.