Marocký kuskus s kuřetem

120 min.
Maroko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1267 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
43 g
Sacharidy
145 g
Vláknina
22 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu na noc namočíme do vody. Šafrán přelijeme vroucí vodou a odstavíme. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme porce kuřete a pečeme asi 5 minut, dokud lehce nezhnědnou. Maso vyjmeme a odložíme.
  • 2
    Do oleje nasypeme nakrájenou cibuli, opékáme ji 5 minut, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájený zázvor a pečeme další 2 minuty. Vrátíme do hrnce maso, přidáme okapanou cizrnu, na kousky pokrájenou mrkev, šafrán a nastrouhanou citronovou kůru. Podlijeme vodou tak, aby sahala 2,5 cm nad maso. Hrnec přiklopíme a dusíme asi 45 minut, dokud cizrna nezměkne.
  • 3
    Přidáme na proužky nakrájené papriky, na kousky rozkrájené cukety, pokrájená rajčata bez semen a meruňky, koriandr, kmín, cayenský pepř, sůl, pepř a dusíme dalších 15 minut.
  • 4
    Do vroucí vody vmícháme 1/2 lžičky soli, máslo, kuskus, přikryjeme, odstavíme a necháme 10 minut stát. Kuskus rozdělíme do misek a přidáme směs s kuřetem. Podle chuti můžeme použít omáčku harissa, kterou k pokrmu podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.