Marocký tažín - dušené kuře se zeleninou
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyKari koření
- 1špetkaŠafrán
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 3lžíceZázvor celý
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůŠvestky sušené
- 100gramůOlivy černé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaKoření Orientální
- 1kusCitrony
- 1200gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
56 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené kuře rozporcujeme na menší kusy, pak jednotlivé kusy osolíme a posypeme kari kořením. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na silnější proužky. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky. Omytou mrkev rozkrojíme na čtvrtky. Chemicky neošetřený citrón rozkrájíme i s kůrou na čtvrtky.
- 2V hluboké litinové pánvi (s poklicí) si rozehřejeme olej, na něm si osmažíme cibuli, přidáme k ní papriky, zázvor, promícháme, přidáme naporcované kuře, promícháme a smažíme další 3-4 minuty. Pak přimícháme špetku šafránu, přidáme mrkev, sušené švestky (bez pecek), citrón, černé olivy, znovu vše promícháme, přilijeme zeleninový vývar a pod poklicí vše budeme dusit při mírné teplotě přibližně 25-30 minut. Poté sundáme poklici, promícháme a vaříme do doby, až se šťáva ze zeleniny a masa zredukuje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.