Marocký tažín - dušené kuře se zeleninou

65 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
56 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené kuře rozporcujeme na menší kusy, pak jednotlivé kusy osolíme a posypeme kari kořením. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na silnější proužky. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky. Omytou mrkev rozkrojíme na čtvrtky. Chemicky neošetřený citrón rozkrájíme i s kůrou na čtvrtky.
  • 2
    V hluboké litinové pánvi (s poklicí) si rozehřejeme olej, na něm si osmažíme cibuli, přidáme k ní papriky, zázvor, promícháme, přidáme naporcované kuře, promícháme a smažíme další 3-4 minuty. Pak přimícháme špetku šafránu, přidáme mrkev, sušené švestky (bez pecek), citrón, černé olivy, znovu vše promícháme, přilijeme zeleninový vývar a pod poklicí vše budeme dusit při mírné teplotě přibližně 25-30 minut. Poté sundáme poklici, promícháme a vaříme do doby, až se šťáva ze zeleniny a masa zredukuje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.