Mašličky s telecími knedlíčky, brokolicí a mrkví

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici omyjeme, očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Mrkve očistíme, případně ostrouháme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. V hrnci si připravíme zeleninový vývar a mrkev s brokolicí v něm na středně silném ohni vaříme pod pokličkou 5-6 minut. Poté scedíme, ale vývar nevyléváme.
  • 2
    Navlhčíme si ruce a z telecí klobásové směsi tvarujeme malé knedlíčky. V pánvi rozpálíme olej a 2 minuty na něm ze všech stran knedlíčky smažíme dozlatova. Hotové knedlíčky vyjmeme.
  • 3
    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno, osmahneme ji na zbylém oleji. Vezmeme 250 ml vývaru a spolu s mascarpone a jíškou přidáme na pánev k cibuli. Metličkou rozmícháme a necháme projít varem. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  • 4
    Probereme kerblík, opláchneme ho, osušíme a najemno nasekáme. Zeleninu, telecí knedlíčky a kerblík přidáme do omáčky a vše promícháme a ohřejeme.
  • 5
    Mašličky uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.