Mašličky s telecími knedlíčky, brokolicí a mrkví
45 min.
Ingredience
- 300gramůBrokolice
- 300gramůMrkev kořen
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 200gramůMascarpone
- 1lžíceJíška instantní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2hrstiKerblík
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůSměs klobásová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brokolici omyjeme, očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Mrkve očistíme, případně ostrouháme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. V hrnci si připravíme zeleninový vývar a mrkev s brokolicí v něm na středně silném ohni vaříme pod pokličkou 5-6 minut. Poté scedíme, ale vývar nevyléváme.
- 2Navlhčíme si ruce a z telecí klobásové směsi tvarujeme malé knedlíčky. V pánvi rozpálíme olej a 2 minuty na něm ze všech stran knedlíčky smažíme dozlatova. Hotové knedlíčky vyjmeme.
- 3Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno, osmahneme ji na zbylém oleji. Vezmeme 250 ml vývaru a spolu s mascarpone a jíškou přidáme na pánev k cibuli. Metličkou rozmícháme a necháme projít varem. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 4Probereme kerblík, opláchneme ho, osušíme a najemno nasekáme. Zeleninu, telecí knedlíčky a kerblík přidáme do omáčky a vše promícháme a ohřejeme.
- 5Mašličky uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.