Máslové fazole s klobásou
120 min.
Ingredience
- 450gramůFazole bílé
- 2kusyCibule
- 340gramůKlobása Chorizo
- 3stroužkyČesnek
- 2,1litryVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1lžíceLibeček
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 50gramůSlanina vepřová
- 150gramůVepřový bok uzený
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
924 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
45 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
19 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Velké bílé máslové fazole promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do mísy, zalijeme 1 litrem vody a necháme je namočené minimálně 12 hodin.
- 2Druhý den vodu z fazolí slijeme, dáme je do hrnce, zalijeme 1 litrem vody, přidáme k nim klobásu Chorizo, oloupanou celou cibuli, česnek, bobkový list, celý černý pepř, malou snítku libečku, lžičku soli a kmín. Fazoli pomalu vaříme pod pokličkou asi 1,5 hodiny.
- 3Oloupeme druhou cibuli a nakrájíme ji nadrobno.
- 4Slaninu a vepřový uzený bůček nakrájíme na kostičky. V pánvi si vysmažíme dozlatova kostičky slaniny s bůčkem a přidáme je během vaření k fazoli. V hrnečku si vymícháme v 1 dl vody 1 lžíci hladké mouky dohladka. Před koncem vaření přimícháme záklechtku k fazoli, vaříme asi 5 minut, fazoli dochutíme solí a odstavíme ji z plotny.
- 5Vyjmeme uvařenou cibuli s česnekem a koření. Klobásu rozkrájíme na menší kusy a vrátíme ji k fazoli. Servírujeme ji teplou asi po 10 minutách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.