Maso z jednoho hrnce
30 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 1kusCeler bulvový
- 500gramůBrambory
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 2kusyCibule
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kilogramVepřová plec
- 40gramůSádlo škvařené
- 200gramůMrkev kořen
- 2špetkyTymián sušený
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na kostičky a opečeme okořeněné tymiánem a majoránkou na sádle. Najemno nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev a celer) na hranolky, zelí na hrubší kousky přidáme i s fazolovými lusky k masu a vše dusíme. Přilijeme vývar a vaříme na mírném ohni pod poklicí 45 minut.
- 2Když je maso již téměř měkké, přidáme vařit brambory, nakrájené na větší kousky, sůl a pórek - a dovaříme.
- 3Před podáváním posypeme čerstvou nasekanou pažitkou a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.