Masová jehněčí roláda s vínem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 160°C. Do hrnce dáme máslo, najemno nakrájenou šalotku a osmahneme ji doměkka. Přidáme hrášek, 1 minutu orestujeme a hrnec odstavíme. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci pokrájené máty, olej, strouhanku a všechno rozmixujeme. Takto připravenou nádivkou potřeme jehněčí maso, které jsme si rozřízli na plátek a naklepali. Roládu svineme, zavážeme režnou nití, vložíme do pekáče a pečeme 90 minut. Mezitím si do hrnečku nalijeme 150 ml vína a na mírném ohni povaříme 15 minut. Přidáme lístky zbylé máty, ocet, cukr a vaříme další 4 minuty. Poté scedíme. Po upečení roládu přikryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.
  • 2
    Víno z hrachových lusků [53456]:
  • 3
    Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme lusky a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a přisypeme cukr, droždí, čaj a na kolečka nakrájený citron. Přikryjeme utěrkou a necháme 4 dni stát. Poté víno scedíme, nalijeme do demižonu, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 4 týdny stát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.