Masová paštika

85 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
31 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené žampiony a opékáme asi 5 minut.
  • 2
    Oloupanou mrkev pokrájíme na kostičky a povaříme 2 minuty v osolené vodě. Scedíme a propláchneme studenou vodou.
  • 3
    Omyté vepřové i telecí maso jemně umeleme, promícháme se strouhankou, vejcem, nasekanými pistáciemi, mrkví a rozsekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a urovnáme do vymaštěné paštikové formy (nebo pekáče). Chladíme asi hodinu.
  • 4
    Pekáč vložíme na spodní příčku trouby, paštiku pečeme při 200 stupních Celsia asi 50 minut. Troubu vypneme a pokrm necháme ještě 15 minut dojít.
  • 5
    Hotovou paštiku vyklopíme na plochou mísu a nakrájíme na porce.
  • 6
    Podáváme s bílým chlebem a hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.