Masová polévka
100 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí maso přední
- 200gramůTelecí maso přední
- 200gramůVepřová krkovička
- 200gramůCibule
- 600gramůBrambory
- 200gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 200gramůMrkev kořen
- 120gramůPórek
- 80gramůMorek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůPetržel - nať
- 20gramůMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
36 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí, telecí a vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky, pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka, morek na plátečky. Snítky petrželky a majoránky svážeme.
- 2Do hrnce nasypeme všechny suroviny i s bylinkami, zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme mletou papriku a vaříme velmi zvolna asi 80 minut, až bude maso měkké.
- 3Před podáváním odstraníme svazek bylinek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.