Masová roláda se sýry a zeleninou
130 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100gramůVepřové maso mleté
- 50gramůSýr Parmezán
- 100gramůHrášek
- 1kilogramTelecí kýta
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůKlobása bílá
- 200gramůSalám Mortadela
- 1stroužekČesnek
- 400gramůBramborová kaše
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 80mililitrůOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1136 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
71 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čtyři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a ořízneme kraje. Ovčí sýr a parmezán nastrouháme, petrželku nakrájíme nadrobno. Mleté maso promícháme s klobásovou hmotou, syrovým vejcem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným sýrem, hráškem, solí a pepřem. Telecí maso naklepeme, osolíme, opepříme, dáme na něj plátek mortadely, dvě lžíce náplně, rozkrojená vejce natvrdo, ovčí sýr a navrch dáme zbytek náplně.
- 2Maso sbalíme a převážeme nití. Na oleji maso rychle z obou stran osmažíme, podlijeme ho vínem a dusíme doměkka. V troubě ho pak dopékáme hodinu a půl. Po upečení maso necháme patnáct minut odstát bez nití a okamžitě podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.