Masové drůbeží kuličky
40 min.
Ingredience
- 1kilogramDrůbeží maso
- 4kusyVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 100gramůMaces - nekvašený chléb
- 200gramůKedlubna
- 100gramůPetržel - nať
- 100gramůPórek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, na mlýnku na maso pomeleme do misky, přidáme oloupaný a nastrouhaný česnek, rozklepneme celá vejce, přisypeme macesovou mouku (rozemletý maces), oloupanou a jemně nastrouhanou kedlubnu, drobně nasekanou petrželovou nať a nasekaný pórek. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme, rukou důkladně promícháme.
- 2Z připraveného těsta tvarujeme malé kuličky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.