Masové fondue pro dobrou pohodu
80 min.
Ingredience
- Bylinkový dip
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 1lžíceŘeřicha
- 1lžíceMeduňka
- 1lžícePažitka česneková
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 3špetkySůl česneková
- 3špetkyPepř bílý
- 2špetkyChilli koření mleté
- Česnekový dip
- 200gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 3stroužkyČesnek
- 3špetkySůl
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- Dip s diónskou hořčicí
- 200gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 3špetkySůl
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel kudrnka
- Křenový dip
- Maso
- 420gramůHovězí svíčková
- 420gramůVepřová kýta
- 420gramůKrůtí prsa
- 420gramůKuřecí prsa
- Zeleninová mísa
- 1kusSalát Rosso
- 80gramůOlivy černé
- 80gramůOlivy zelené
- 500gramůRajčata
- 400gramůOkurka salátová
- 15kusůŘedkvička
- 3kusyCibulka jarní
- 3kusyPaprika oranžová
- 2kusyChilli paprička
- 1kusSalát kadeřavý
- 2kusyPaprika zelená
- 100gramůOlivy plněné česnekem
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Všechno maso: hovězí svíčkovou, vepřovou kýtu, krůtí a kuřecí prsa omyjeme osušíme a nakrájíme na kostky velké přibližně 2.5x2.5cm. Každý druh nakrájeného masa dáme zvlášť do misek.
- 2Pak si připravíme 4 smetanové dipy, každou misku ozdobíme příslušnou ingrediencí, aby bylo poznat o jakou chuť dipu jde.
- 3Česnekový dip: do misky s hustou zakysanou smetanou zamícháme prolisované stroužky česneku a dochutíme solí, pepřem a omytými, drobně pokrájenými lístky koriandru.
- 4Dip s diónskou hořčicí: do misky se zakysanou smetanou dáme lžíci diónské hořčice, sůl a pepř, omyjeme pažitku s petrželovou natí a drobně pokrájenou zamícháme do hořčicového dipu.
- 5Křenový dip: omytý křen a sladkokyselé jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do misky se zakysanou smetanou přimícháme 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu a nastrouhané jablko.
- 6Bylinkový dip: snítky bylinek (po 1 lžíci) - petržel, řeřichu, meduňku a pažitku omyjeme a vše pokrájíme nadrobno. Vložíme je do misky se zakysanou smetanou. Do dipu přimícháme čerstvý sýr, směs dochutíme solí, pepřem a chilli.
- 7Pak si připravíme velkou zeleninovou mísu. Všechnu očištěnou, omytou zeleninu ozdobně pokrájíme a poklademe na mísu: listy z hlávkových salátů necháme v celku a na ně poklademe vypeckované černé a zelené olivy (i s mandlemi nebo česnekem). Rajčata pokrájíme na čtvrtky, okurky, ředkvičky a jarní cibulku na tenké plátky. Z paprik a chilli paprik odstraníme semínka tak, že odkrojíme spodky se stopkami a pokrájíme je na kolečka.
- 8Když máme vše připravené, postavíme do středu stolu rendlí na fondue s nalitým horkým olejem (ten si ohřejeme předem na vysokou teplotu na plotně). Až pak zapálíme hořák pod fondue a v klidu, ve společnosti přátel kousky masa opékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.