Masové knedlíčky se smetanou
40 min.
Ingredience
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 5lžicStrouhanka
- 450gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 2lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
64 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme strouhanku rozmíchanou s 5 lžícemi smetany a 3 lžícemi vody a přimícháme mleté maso, vejce a nakrájenou pažitku. Směs osolíme, opepříme a ochutíme novým kořením.
- 2Navlhčenýma rukama tvarujeme ze směsi malé kuličky. Opečeme je po všech stranách na rozehřátém oleji dokřupava. Vyjmeme a udržujeme horké.
- 3Do výpeku vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, přilijeme zbylou smetanu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a vložíme do ní masové kuličky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.