Masové koule s mátovou omáčkou

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
98 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme strouhanku, mleté vepřové maso, polovinu dávky soli a pepře, nové koření, polovinu nasekané máty, utřený česnek a vše promícháme s vejcem. Uděláme ze směsi 20 kuliček.
  • 2
    Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej a osmahneme na něm kuličky. Poté je vyndáme a necháme okapat. Z woku vylijeme všechen olej, ponecháme jen 1 lžíci. Přidáme do pánve pokrájenou papriku na proužky a smažíme 2 minuty. Přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, kuličky vrátíme do woku a zamícháme, aby se obalily omáčkou. Vaříme 10 minut a občas je obrátíme.
  • 3
    Do woku přidáme zbývající nasekanou mátu, drobně nasekané vlašské ořechy a povaříme 3 minuty.
  • 4
    Kuličky podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.