Masové koule s mátovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 40gramůStrouhanka
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMáta
- 1kusVejce slepičí
- 1kusPaprika červená
- 2,5decilitryVývar drůbeží
- 4kusyOřechy vlašské
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
98 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme strouhanku, mleté vepřové maso, polovinu dávky soli a pepře, nové koření, polovinu nasekané máty, utřený česnek a vše promícháme s vejcem. Uděláme ze směsi 20 kuliček.
- 2Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej a osmahneme na něm kuličky. Poté je vyndáme a necháme okapat. Z woku vylijeme všechen olej, ponecháme jen 1 lžíci. Přidáme do pánve pokrájenou papriku na proužky a smažíme 2 minuty. Přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, kuličky vrátíme do woku a zamícháme, aby se obalily omáčkou. Vaříme 10 minut a občas je obrátíme.
- 3Do woku přidáme zbývající nasekanou mátu, drobně nasekané vlašské ořechy a povaříme 3 minuty.
- 4Kuličky podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.