Masové kuličky po turecku

40 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
517 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
  • 2
    Mleté maso smícháme se solí a pepřem, přidáme nadrobno nasekanou mátu, vařenou rýži a vše promícháme.
  • 3
    Ze směsi tvarujeme menší kuličky, které opečeme po všech stranách na olivovém oleji.
  • 4
    Oloupaný, prolisovaný česnek smícháme s jogurtem, okořeníme bylinkovou solí, pepřem a citronovou šťávou a kůrou.
  • 5
    Masové kuličky podáváme s jogurtovou omáčkou horké i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.