Masové kuličky po turecku
40 min.
Ingredience
- 60gramůRýže loupaná
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůJogurt bílý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 3kusyMáta
- 1špetkaSůl bylinková
- 1stroužekČesnek
- 6lžicOlej olivový
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
517 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
- 2Mleté maso smícháme se solí a pepřem, přidáme nadrobno nasekanou mátu, vařenou rýži a vše promícháme.
- 3Ze směsi tvarujeme menší kuličky, které opečeme po všech stranách na olivovém oleji.
- 4Oloupaný, prolisovaný česnek smícháme s jogurtem, okořeníme bylinkovou solí, pepřem a citronovou šťávou a kůrou.
- 5Masové kuličky podáváme s jogurtovou omáčkou horké i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.