Masové kuličky s čínským zelím

32 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso vložíme do mísy, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou, olejem, přidáme cibuli, zázvor, česnek, pórek a vymícháme masové těsto. Masovou směs necháme 10 minut odležet, pak z ní tvoříme menší kuličky, které obalíme v solamylu.
  • 2
    Do hrnce s vodou postavíme pařáček na knedlíky, na něj položíme listy čínského zelí, na ně vyskládáme masové kuličky, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře zhruba 10 až 12 minut.
  • 3
    Masové kuličky podáváme přímo na listech zelí, na kterých se vařily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.