Masové kuličky s čínským zelím
32 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso mleté
- 160gramůZelí čínské
- 40gramůCibule
- 40gramůPórek
- 4stroužkyČesnek
- 20gramůZázvor mletý
- 50gramůSolamyl
- 35mililitrůOmáčka sójová
- 30gramůOlej sezamový
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso vložíme do mísy, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou, olejem, přidáme cibuli, zázvor, česnek, pórek a vymícháme masové těsto. Masovou směs necháme 10 minut odležet, pak z ní tvoříme menší kuličky, které obalíme v solamylu.
- 2Do hrnce s vodou postavíme pařáček na knedlíky, na něj položíme listy čínského zelí, na ně vyskládáme masové kuličky, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře zhruba 10 až 12 minut.
- 3Masové kuličky podáváme přímo na listech zelí, na kterých se vařily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.