Masové kuličky s rajčaty a olivami

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí mleté maso osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme citronovou kůru a vejce. Maso vypracujeme do hmoty z které vytváříme navlhčenýma rukama malé kuličky. Zapékací mísu vymažeme olejem, naskládáme kuličky vedle sebe a zprudka zapečeme v troubě vyhřáte na 200 stupňů celsia. V hrnci na zbylém oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme rajčata a na mírném ohni povaříme 5 minut. Přidáme olivy, čerstvé oregano, osolíme a opepříme. Směsí přelijeme kuličky a společně dopékáme za občasného podlívání vody asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.