Masové kuličky s rajčaty a olivami
40 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůCibule
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůOlivy zelené
- 1hrstOregano čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Telecí mleté maso osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme citronovou kůru a vejce. Maso vypracujeme do hmoty z které vytváříme navlhčenýma rukama malé kuličky. Zapékací mísu vymažeme olejem, naskládáme kuličky vedle sebe a zprudka zapečeme v troubě vyhřáte na 200 stupňů celsia. V hrnci na zbylém oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme rajčata a na mírném ohni povaříme 5 minut. Přidáme olivy, čerstvé oregano, osolíme a opepříme. Směsí přelijeme kuličky a společně dopékáme za občasného podlívání vody asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.