Masové kuličky v citronové omáčce

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso smícháme s rýží, přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, 1 vejce, sůl a pepř. Ze směsi tvarujeme kuličky o velikosti ořechu.
  • 2
    Do kastrolu vlijeme 750 ml vody, přidáme máslo, 1/2 lžičky soli a uvedeme do varu. Vložíme masové kuličky a vaříme pod bodem varu asi 20 minut.
  • 3
    Zbylá vejce rozšleháme s citronovou šťávou a 2 lžícemi vody, ve které se vařily kuličky.
  • 4
    Kastrol s kuličkami odstavíme z plotny a do vody, která se už nevaří, vmícháme vejce s citronovou šťávou.
  • 5
    Před podáváním posypeme pokrm paprikou a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.