Masové kuličky v citronové omáčce
40 min.

Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 100gramůRýže loupaná
- 750mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme s rýží, přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, 1 vejce, sůl a pepř. Ze směsi tvarujeme kuličky o velikosti ořechu.
- 2Do kastrolu vlijeme 750 ml vody, přidáme máslo, 1/2 lžičky soli a uvedeme do varu. Vložíme masové kuličky a vaříme pod bodem varu asi 20 minut.
- 3Zbylá vejce rozšleháme s citronovou šťávou a 2 lžícemi vody, ve které se vařily kuličky.
- 4Kastrol s kuličkami odstavíme z plotny a do vody, která se už nevaří, vmícháme vejce s citronovou šťávou.
- 5Před podáváním posypeme pokrm paprikou a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.