Masový pilaf se sušeným ovocem

80 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
61 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso rozkrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, mandle oloupeme a také nasekáme, ořechy vyloupeme. Cibulku osmahneme na kousku rozpáleného másla do zlatova. Přidáme zázvor, maso, osolíme, po chvíli podlijeme vodou a dusíme do měkka.
  • 2
    Maso vyjmeme a ve šťávě udusíme propláchnutou rýži. V jiné nádobě rozehřejeme větší část másla, přidáme lžičku horkého koření a kmín. Vložíme větší část rýže, v mírně vyhřáté troubě dusíme cca 30 minut.
  • 3
    Zbytek másla rozpustíme a opražíme na něm žloutky, poté je vyjmeme a odložíme stranou. Do téhož másla vložíme mleté maso a orestujeme. Přidáme trochu vody, zbytek horkého koření, sušené ovoce, nasekané ořechy, mandle i bílky a dusíme dalších cca 10 minut. Poté přemístíme směs na rýži z trouby, zakryjeme zbylou rýží, poklademe žloutky, zaprášíme cukrem a v rozpálené troubě zapečeme cca 5 minut.
  • 4
    Horké koření [39441]:
  • 5
    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.