Masový salát s fazolkami

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné fazolky omyjeme, překrojíme na půlky. Ponoříme do vroucí, lžičkou osolené vody a povaříme 15 minut doměkka. Přelijeme přes sítko, necháme okapat a vychladnout. Rajčata zalijeme vroucím vývarem z fazolek, sloupneme je a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Svíčkovou odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm dozlatova cibuli, potom přidáme připravené maso, smažíme tak dlouho, aby se maso zatáhlo. Vložíme česnek, nakrájená rajčata a zamícháme. Hrnec přiklopíme pokličkou, na mírném ohni, za stálého míchání dusíme doměkka (podle potřeby přilijeme teplou vodu). Před dokončením dušení přidáme ostrý kečup, podle chutě sůl, pepř. Zamícháme a stáhneme ze sporáku. Směs necháme mírně vychladnout, smícháme dohromady s fazolkami a salát necháme vychladnout.
  • 3
    Studený salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.