Masový špíz s houbami a rajčaty
35 min.
Ingredience
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 600gramůVepřová panenka
- 1kusPárky telecí
- 1kusFeferony
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 200gramůRajčata Cherry
- 5kusůCibulka jarní
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony a omyté maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Párek nadvakrát přeložíme a střídavě vše napichujeme na špízy.
- 2Oloupaný česnek a očištěnou feferonku nasekáme a zpěníme na rozehřátém másle. Potřeme jím špízy a osolíme je.
- 3Oloupanou cibuli a omytá rajčata nakrájíme na plátky nebo na kolečka. Zalijeme zálivkou připravenou rozmícháním octa, soli, pepře a oleje.
- 4Připravené špízy opékáme na oleji po všech stranách asi 10 minut. Podáváme se salátem z rajčat a cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.