Masový závin plněný těstovinami

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme na jemno.
  • 2
    Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm krátce za stálého míchání cibuli, papriku a česnek.
  • 4
    Mleté hovězí maso v míse smícháme se směsí z pánve, strouhankou a jemně nasekanou petrželkou, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
  • 5
    Uvařené těstoviny scedíme a smícháme se sýrovou omáčkou.
  • 6
    Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozložíme bobkové listy. Na ně a na boky rozprostřeme plátky slaniny, přidáme polovinu masové směsi, na ni dáme těstoviny se sýrovou omáčkou a na ně pak druhou polovinu masové směsi. Vršek zakryjeme dalšími plátky slaniny.
  • 7
    Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a závin pečeme přibližně 1 hodinu. Přebytečný tuk slijeme, závin vyklopíme na mísu, nakrájíme šikmo na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.