Matjesy s ředkvičkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 10gramůHořčice
- 600gramůMatjesy - filet
- 150gramůCibulka jarní
- 30gramůPetržel - nať
- 400gramůJogurt bílý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůCukr krupice
- 200gramůOkurka salátová
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůŘedkvička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Jogurt ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou, špetkou cukru a hořčicí, přidáme na jemno nasekanou petřžel, poté smícháme s jarními cibulkami nakrájenými na kolečka a s ředkvičkami nakrájenými na tenké hranolky. Okurku oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenká kolečka a obložíme jimi jednotlivé talíře. Do středu talířů položíme matjesové filety, ozdobíme je ředkvičkovou omáčkou, posypeme drobně nasekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.