Mátový dresink ke kuřecímu salátu
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 150gramůCibule
- 250gramůKuřecí prsa
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyAvokádo
- 1kusHrušky
- 4lžíceOlej olivový
- 10gramůMáta
- 50gramůSalát kadeřavý
- 4lžíceDžus hruškový
- 2lžíceHořčice
- 2lžíceHořčice dijonská
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso osmažíme na másle, potom osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- 2Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Hrušku omyjeme, vykrojíme jaderník a dužinu nakrájíme na plátky. Rozpůlíme avokáda, oloupeme je a vyjmeme pecky. Očistíme a omyjeme salát, listy natrháme na menší kousky. Salát, avokáda, cibuli a hrušku upravíme na talíře. Přidáme maso nakrájené na tenké plátky.
- 3Oba druhy hořčice smícháme s octem, olejem, džusem na jemný krém. Okořeníme solí a pepřem. Lístky máty nakrájíme na proužky a vmícháme je do dresinku, kterým dle chuti pokapeme salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.