Mečoun na teplém zeleninovém salátu
25 min.
Ingredience
- 2kusyBylinky čerstvé - svazek
- 200gramůRajčata Cherry
- 2kusyBrambory
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 1kusChilli paprička
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 5špetekPepř černý mletý
- 2kusyCitrony
- 6lžicOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 2kusySardelové řezy
- 600gramůFilé z mečouna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bylinky omyjeme, otřepeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky. Fazolky očistíme a omyjeme. Sardelky nakrájíme na kousky. Chilli papričku zbavíme semen a jemně nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kroužky a česnek na plátky. Filety z mečouna omyjeme, osušíme a okořeníme solí a pepřem.
- 2Nakrájené fazolky a brambory povaříme ve vroucí slané vodě 10 minut. Necháme okapat a promícháme se 4 polévkovými lžícemi oleje, sardelkami, rajčaty, cibulovými kroužky, chilli papričkou a bylinkami. Výrazně okořeníme solí a pepřem, vmícháme citronovou šťávu ze 2 citronů a uložíme na teplé místo.
- 3Na pánvi rozpálíme zbývající olej a na něm prudce opečeme filety s česnekem po každé straně asi 1 minutu.
- 4Ryby podáváme na teplém zeleninovém salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.