Mečoun na teplém zeleninovém salátu

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bylinky omyjeme, otřepeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky. Fazolky očistíme a omyjeme. Sardelky nakrájíme na kousky. Chilli papričku zbavíme semen a jemně nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kroužky a česnek na plátky. Filety z mečouna omyjeme, osušíme a okořeníme solí a pepřem.
  • 2
    Nakrájené fazolky a brambory povaříme ve vroucí slané vodě 10 minut. Necháme okapat a promícháme se 4 polévkovými lžícemi oleje, sardelkami, rajčaty, cibulovými kroužky, chilli papričkou a bylinkami. Výrazně okořeníme solí a pepřem, vmícháme citronovou šťávu ze 2 citronů a uložíme na teplé místo.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme zbývající olej a na něm prudce opečeme filety s česnekem po každé straně asi 1 minutu.
  • 4
    Ryby podáváme na teplém zeleninovém salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.