Mečoun s pomerančovou štávou
30 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 400gramůFilé z mečouna
- 200gramůRajčata
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 80gramůOlivy nakládané
- 1kusBobkový list
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůOregano čerstvé
- 1kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vymačkáme citrony přes sítko do misky. Omyjeme rybí plátky, osušíme je a pokrájíme na kostičky, vhodíme je do mísy a přelijeme je citronovou šťávou, dáme je na hodinu do ledničky a během této doby pokrájené rybí maso několikrát zamícháme.
- 2Mezitím ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a dáme do cedníku okapat. Polovinu rozmixujeme a druhou polovinu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, omyjeme ji a jemně pokrájíme. Pokrájíme olivy na kroužky.
- 3Scedíme pokrájené rybí maso z marinády, vhodíme je do mísy, přidáme kostičky rajčat, rozmixovaná rajčata, pokrájenou cibuli, pomerančovou šťávu, pokrájené olivy, olej, oregano, bobkový list a po špetce soli a pepře. Vše promícháme a dáme směs v zakryté míse na 2 hodiny do dolní části ledničky.
- 4Před podáváním vyjmeme mísu z ledničky, vyhodíme bobkový list a rozdělíme obsah mísy do hlubokých talířů nebo misek. Každou porci ozdobíme kousky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.