Mečoun v marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
20 min.
Ingredience
- 1kilogramFilé z mečouna
- 4lžíceOlej kukuřičný
- Na asijskou zelenou omáčku
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 1,5lžíceZázvor mletý
- 2lžíceOcet rýžový
- 2lžičkyCukr moučkový
- 4lžíceOlej kukuřičný
- 6kusůCibulka jarní
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Na marinádu
- 2lžíceTamari bezlepkové
- 1lžíceOlej sezamový
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyOcet rýžový
- 2lžičkySherry brandy
- 30lžicKoriandr čerstvý
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOlej kukuřičný
- 1lžíceRybí omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
32 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve skleněné misce smícháme tamari, thajskou rybí omáčku, sezamový olej, oloupanou a nadrobno nasekanou červenou cibuli, oloupané a nadrobno nakrájené stroužky česneku, rýžový ocet, sherry, jemně nasekaný koriandr, rozdrcenou chilli papričku.
- 2Rybí steaky vložíme do marinády a ponecháme je v ní minimálně jednu hodinu. Během marinování steaky jednou nebo dvakrát obrátíme. Pak je vyjmeme z marinády a její přebytek otřeme.
- 3Zahřejeme si gril. Na rozpálený gril vložíme rybí steaky a grilujeme 5 minut z každé strany. Občas rybu potřeme kukuřičným olejem.
- 4Připravíme si zelenou asijskou omáčku. Do mixéru dáme zázvor, koriandr, rýžový ocet, cukr a olej a rozmixujeme dohladka. Vyndáme z mixéru do misky a přidáme nadrobno nasekanou cibulku a limetkovou šťávu. Rybu servírujeme se zelenou asijskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.