Mečoun v marinádě pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
32 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve skleněné misce smícháme tamari, thajskou rybí omáčku, sezamový olej, oloupanou a nadrobno nasekanou červenou cibuli, oloupané a nadrobno nakrájené stroužky česneku, rýžový ocet, sherry, jemně nasekaný koriandr, rozdrcenou chilli papričku.
  • 2
    Rybí steaky vložíme do marinády a ponecháme je v ní minimálně jednu hodinu. Během marinování steaky jednou nebo dvakrát obrátíme. Pak je vyjmeme z marinády a její přebytek otřeme.
  • 3
    Zahřejeme si gril. Na rozpálený gril vložíme rybí steaky a grilujeme 5 minut z každé strany. Občas rybu potřeme kukuřičným olejem.
  • 4
    Připravíme si zelenou asijskou omáčku. Do mixéru dáme zázvor, koriandr, rýžový ocet, cukr a olej a rozmixujeme dohladka. Vyndáme z mixéru do misky a přidáme nadrobno nasekanou cibulku a limetkovou šťávu. Rybu servírujeme se zelenou asijskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.