Mečoun ve vinných listech
35 min.
Ingredience
- 600gramůFilé z mečouna
- 12kusůVinné listy
- 50gramůMáta
- 1kusČesnek
- 40gramůStrouhanka
- 40gramůSýr Parmezán
- 100mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
40 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
34 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Vinné listy spaříme ve vařící vodě a opatrně osušíme utěrkou. Rybí maso potřeme podrceným česnekem, pak olejem a horní stranu posypeme strouhankou a nastrouhaným parmezánem. Přidáme pár lístků máty, špetku soli a špetku čersvě umletého pepře.
- 2Na talíř rozložíme 2 vinné listy, na každý pár přes sebe přeložených 1istů položíme kus mečouna a pokryjeme ho dalším vinným listem. Horní listy potřeme olejem. Nakonec vytvoříme 4 balíčky a každý zabalíme do hliníkové folie.
- 3Potřeme olejem plech na pečení, dáme na něj balíčky a v troubě předehřáté na 180 °C je asi 15 minut pečeme. Po upečení baličky rozbalíme a rybí maso pokrájíme na kosočtverečky. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.