Medailonky z jehněčího masa, plněné rajčaty a rukolou
30 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 150gramůRajčata sušená sterilovaná
- 100gramůRukola
- 750gramůJehněčí maso
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a i se slupkou rozčtvrtíme, naskládáme na plech, pokapeme 1 lžící oleje, osolíme a opepříme. Z masa vytvoříme medailonky, které nařízneme tak, aby nám vznikla kapsa, kterou naplníme rajčaty, česnekem a kousky rukoly.
- 2Brambory dáme péct na 20 minut při 250°C. Maso osmažíme na zbylém oleji po dobu 3 minut z každé strany. Usmažené medailonky servírujeme s pečenými bramborami a zbytkem rukoly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.