Medailonky z králičího masa se zeleninovou směsí
50 min.
Ingredience
- 600gramůKráličí maso
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůStrouhanka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- zeleninová směs
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 4kusyRajčata
- 2lžíceKečup
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceSherry brandy
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
57 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykostěné a omyté králičí maso umeleme. Přidáme 1 vejce, 100ml vody, sůl a vše promícháme. Ze směsi tvarujeme malé placičky, které necháme v chladničce ztuhnout. Potom medailonky namočíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a obalíme ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. Smažíme je dozlatova v horkém oleji. Usmažené medailonky pokapeme částí rozpuštěného másla a necháme na teplém místě. Příprava zeleninové směsi: Na zbylém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, nakrájené žampiony a nasekaný česnek. Přidáme spařená, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Nakonec vmícháme kečup a brandy. Medailonky podáváme se zeleninovou směsí. Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.