Medailonky z králičího masa se zeleninovou směsí

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
57 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, vykostěné a omyté králičí maso umeleme. Přidáme 1 vejce, 100ml vody, sůl a vše promícháme. Ze směsi tvarujeme malé placičky, které necháme v chladničce ztuhnout. Potom medailonky namočíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a obalíme ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. Smažíme je dozlatova v horkém oleji. Usmažené medailonky pokapeme částí rozpuštěného másla a necháme na teplém místě. Příprava zeleninové směsi: Na zbylém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, nakrájené žampiony a nasekaný česnek. Přidáme spařená, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Nakonec vmícháme kečup a brandy. Medailonky podáváme se zeleninovou směsí. Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.