Medailonky z lososa
90 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyHořčičné semínko
- 2lžíceTymián čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůLosos - filety
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
28 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Máslo důkladně utřeme s česnekem, tymiánem, hořčičnými semínky a petrželkou, podle chuti osolíme, opepříme.
- 2Steaky opatrně zbavíme páteře, překrojíme na polovinu, zavineme do tvaru medailonků a kuchyňským provázkem nebo nití zavážeme. Potom je opékáme z obou stran do zlatova na žebrované ploténce nebo pánvi s rozehřátým olejem, hotové medailonky zbavíme nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek, nakonec necháme vychladnout.
- 3Z pečícího papíru vystřihneme 4 čtverce 30x30 cm, na každý z nich položíme dva medailonky z lososa s trochou ochuceného másla a čtvrtinou rajčat, papír přehneme přes medailonky, okraje upevníme několikerým přehnutím. Takto připravené balíčky dáme na plech a pečeme 10 - 15 minut v troubě, předehřáté na 200°C.
- 4Upečené medailonky vybalíme, odstraníme provázek, přeneseme na nahřáté talíře a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.